راه های مختلف از بینن بردن موهای زائد( الکترولیز و لیزر درمانی و استفاده از زرد چوبه و...)هيرسوتيسم

راه های مختلف از بینن بردن موهای زائد( الکترولیز و لیزر درمانی و استفاده از زرد چوبه و...)هيرسوتيسم

  • 1832
راه های مختلف از بینن بردن موهای زائد( الکترولیز و لیزر درمانی و استفاده از زرد چوبه و...)هيرسوتيسم

این روزها همه این روش را می‌شناسند
الکترولیز یا سوزاندن:
در این روش، ریشه مو را به وسیله جریان ضعیف الکتریسیته می‌سوزانند.
اگر تعداد موهای زائد صورت اندک و پراکنده باشد، بهترین راه درمان آن، سوزاندن است.
این عمل باید توسط فرد مجرب انجام شود تا ریشه مو کاملا سوزانده شود و از رشد مجدد آن جلوگیری به عمل آید.
ممکن است برای سوزاندن تمام موهای زائد نیاز به چند جلسه مراجعه باشد.
پس از هر بار الکترولیز، محل آن را با پنبه الکلی تمیز کنید و پماد ویتامین A روی آن بمالید. این عمل موجب تسکین و تسریع التیام زخم‌ها می‌شود.
نكته:
اگر كسی كه كار الكترولیز را انجام می‌دهد، مهارت لازم را نداشته باشد یا شما مراقبت‌های لازم را دقیق انجام ندهید، جای موهای سوزانده شده حفره‌ها یا برآمدگی‌های بدمنظری به وجود می‌آید كه آرزو می‌كنید كاش همان موهای قبلی را تحمل می‌كردید.
اشعه ایکس
استفاده از اشعه ایکس برای از بین بردن موهای زائد تقریبا منسوخ شده است، چرا که موجب آسیب پوستی می‌شود و روش مؤثر و بی‌خطری نیست!
یك راه تازه
به تازگی وسیله‌ای برای چیدن موهای بسیار نازك صورت به بازار آمده كه شبیه مسواك برقی است اما سر آن تیغه‌های بسیار ظریف و تیزی دارد كه موها و كرك‌های خیلی نازك را از ته قیچی می‌كند.
این وسیله یك حسن بزرگ دارد؛ شما هیچ دردی حس نمی‌كنید و پوست به هیچ عنوان كشیده یا خراشیده نمی‌شود اما چون موها از ریشه بیرون نمی‌آیند سرعت رشدشان زیاد است و شما باید هریك هفته تا 10 روز یك بارموها را از انتها قیچی كنید.

برای از بین بردن موهای اضافی صورت، روش‌های مختلفی وجود دارد كه البته همه شما روش‌های رایج مثل استفاده از انواع وسیله‌ها برای از ریشه درآوردن موها یا مواد بی‌رنگ كننده را می‌شناسید. اما باید به چند نكته ـ كه شاید تازه باشد ـ اشاره كنیم؛ هنگام استفاده از بی‌رنگ‌كننده‌ها یا انواع كرم‌ها و پودرهای موبر، معمولا توصیه می‌كنند كه پوست را با آب و صابون بشویید كه مبادا چرب باشد. این كار پوست را كاملا بدون محافظ می‌كند و اگرچه تأثیر مواد بر آن فوری‌تر است اما پوست كاملا ملتهب و قرمز می‌شود و احساس سوزش شدیدی خواهید داشت. حالا اگر قبل از استفاده از این مواد، صورت را با كرم چرب كنید، خواهید دید كه پوست بسیار كمتر قرمز می‌شود و آرام‌تر است؛ البته باید مواد را چند دقیقه بیشتر روی پوست نگه دارید.

مکانیسم اثر لیزر بر موهای زاید چگونه است ؟
 

درمان قطعی موهای زائد چیست ,لیزرموهای زائد


مکانیسم اثر لیزر ، بر بمباران و نابود ساختن رنگدانه یا ملانین موجود در ریشه مو استوار می باشد .

لیزر ، با گسیل نمودن نور هدایت شده خود به سوی هدف یا Cible مو که همان محل انبار شدن ملانین موجود در ریشه هر مو است ، رنگدانه مورد نظر را بمباران و نهایتاً متلاشی می نماید .
اثر نور لیزر بر روی ملانین یا رنگدانه مو بر اساس مکانیسم گرم نمودن آن تا حد نابود کردن مو بوده که این مکانیسم به نام فوتو ترمولیز خوانده می شود .
در پی تابش نور هدایت شده لیزر به ریشه مو ، رنگدانه مو گرم شده و نهایتاً به علت افزایش شدید دما ، دچار از هم گسیختگی اجزا آن و نهایتاً مرگ سلولی ایجاد می گردد .

بدیهی است با نابود شدن مرکز رنگ سازی موها (ملانین)، فرد پس از طی مدت معینی از درمان ، باید کاهش محسوس موهای زائد و ناخواسته خود را مشاهده نماید .
لیزرهای الکساندریت ، لیزر Ruby ، لیزر دیود ، لیزر IPL ، و لیزر Nd:YAG در زمره لیزرهایی هستند که قادر به درمان موهای زائد بر اساس مکانیسم یاد شده فوق می باشند که در این میان لیزر الکساندریت بیشترین و بهترین تاثیر و کم ترین عارضه را دارد .

ضروری است به نکاتی چند جهت اگاهی از قابلیت درمان موهای زائدبا لیزر برای محو و از بین بردن موهای زائد فهرست وار اشاره نمود .

1- لیزر فقط رنگدانه های تیره موجود در ریشه های مو را بمباران و نابود می سازد . بنابراین درمان موهای سفید ، روشن و پرزهای صورت و بدن توسط لیزر امکان پذیر نمی باشد .

2- افرادی که دارای پوست روشن هستند نتیجه درمان موهای زائد بهتر از درمان در افراد دارای پوست برنزه و تیره می باشد .

3-  افراد برنزه و دارای پوست تیره ، به لحاظ فعال تر بودن رنگدانه ها در پوستشان پزشک باید به منظور پیشگیری از ایجاد عوارض پررنگی و بد رنگی بر روی پوست دقت لازم را داشته باشد .

4- نتیجه درمان موهای زائد توسط لیزر در صورتیکه کلیه پارامترهای لازم همچون انرژی ، مدت زمان پالس و ... به درستی توسط پزشک معالج انتخاب گردد ، پس از هر جلسه بین 25 تا 20 % موهای زائد ناخواسته باید از بین برود

5- فاصله بین دو جلسه درمان موهای زائد با لیزر حداقل باید 6 هفته در نظر گرفته شود .

6- تعداد جلسات درمان با لیزر در افراد مختلف متفاوت است ولی به طور متوسط 4-6 جلسه ضروری است .

7- در پی انجام هر جلسه درمان موهای زائد با لیزر ممکن است علائمی همچون قرمزی ، التهاب خفیف و یا متوسط ولی گذرا ، ایجاد گردد که پس از گذشت چند ساعت برطرف گشته و هیچ نشانه و علامتی غیر عادی به روی پوست نباید باقی بماند .

8- در فواصل بین لیزر از روش هایی که باعث کندن ریشه مو می شود ( موچین ، بند ، موم و اپی لیدی ) استفاده نشود و در صورت لزوم موها تراشیده شود .

9- پس از درمان توسط لیزر ، بمنظور رفع شدن سریع تر علائم فوق ، پیشنهاد می گردد محل درمان شده توسط کیسه یخ سرد گردد . و در صورت مشاهده هر گونه عارضه غیر طبیعی یا تاول بدون هیچ دستکاری سریعاً با پزشک معالج مشورت شود .

10- در صورتی که محل درمان شده توسط لیزر در ناحیه صورت باشد ، ضروری است که حتماً از کرم های ضد آفتاب قوی به منظور پیش گیری از عوارضی همچون تیره شدن محل درمان استفاده نمود .

11- افرادی که اختلالات زمینه ای همچون اختلال هورمونی و یا کیست تخمدان دارند علاوه بر لیزر باید تحت درمان دارویی نیز قرار گیرند .

12- اگر سابقه تب خال دارید و یا داروی خاصی استفاده می کنید قبل از انجام لیزر پزشک معالج خود را مطلع نمایید .
 
 

 
نظر متخصصین در رابطه با لیزر موهای زاید چیست ؟

درمان قطعی موهای زائد چیست ,لیزر موهای زائد


یک متخصص پوست میگوید: کاهش موهای زاید با استفاده از داروهای شیمیایی و گیاهی تنها در مدت مصرف دارو اتفاق می‌افتد و با قطع مصرف دارو موهای زاید با همان ضخامت رشد می‌کنند.

 با اشاره به اینکه اختلالات هورمونی و زمینه ارثی از دلایل اصلی رویش‌ موهای زاید در زنان است، اظهار کرد: در 50 درصد موارد موهای زائد به دلیل اختلالات هورمونی و 50 درصد زمینه ارثی موجب رویش مو‌های زاید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بهترین راه درمان مو‌های زائد لیزر است، افزود: در صورتی که علت ایجاد موی زائد اختلال هورمونی باشد با مصرف دارو برطرف می‌شود و با انجام لیزر نتیجه درمانی بهتری نسبت به زمینه ارثی موی زاید دارد.

این متخصص پوست و مو ادامه داد: 3 تا 6 جلسه انجام لیزر نتایج درمانی قابل توجهی برای رفع موهای زاید دارد.

این متخصص افزود اثرات درمان توسط لیزر برای زنان باردار و شیرده گفت: به طور معمول درمان موهای زاید توسط لیزر در دوران بارداری و شیردهی مشکلی ایجاد نمی‌کند زیرا لیزر از جنس نور و عمق نفوذ آن حداکثر 4 میلی متر است.

وی با بیان اینکه تحقیقات نشان می‌دهد حتی لیزر موهای شکم در دوران بارداری هیچ مشکل برای جنین ایجاد نمی‌کند، تصریح کرد: معمولا پزشکان در دوران بارداری برای احتیاط و در دوران شیردهی به دلیل احتمال تاثیر لیزر بر هورمون‌های تحریک شیردهی در خون، درمان با لیزر را انجام نمی‌دهند اما این کار به لحاظ علمی منعی ندارد.

این متخصص پوست با بیان اینکه اگر درمان موهای زاید با لیزر به درستی انجام شود عارضه‌ای برای پوست ایجاد نخواهد شد، گفت: در برخی موارد ممکن است لیزر سوختگی‌های سطحی روی پوست ایجاد کند که به لکه‌های طولانی مدت تبدیل می‌شود.

 دو نوع مراقبت پس از درمان با لیزر وجود دارد که نخستین مراقبت در مورد ایجاد التهاب بر روی پوست است که با تجویز کرم‌های ضد التهاب رفع می‌شود و در مورد دوم ایجاد حساسیت‌های پوستی است که برای مراقبت از آن در مقابل اشعه آفتاب از کرم ضد آفتاب استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد: درمان موهای زاید با لیزر باید توسط پزشک متخصص و در مراکز مطمئن با دستگاه های مجهزانجام شود زیرا پارامترهای دقیقی برای این کار نیاز است اما متاسفانه امروز لیزر توسط تکنسین‌ها، ماماها و آرایشگرها نیز انجام می‌شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی هم‌چنین در خصوص تاثیر گیاهان دارویی و شیمیایی در درمان موی زاید گفت: کاهش موهای زاید با استفاده از داروهای شیمیایی و گیاهی تنها در مدت مصرف دارو اتفاق می‌افتد و با قطع مصرف دارو موهای زاید با همان ضخامت رشد می‌کنند و لیزر بهترین روش درمان موهای زاید است.
 
 

درمان قطعی موهای زائد چیست ,لیزر موهای زائد


نظر یک متخصص دیگر :
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله با بیان اینكه درمان قطعی برای از بین بردن موهای زائد وجود ندارد، گفت: لیزر، درمان قطعی برای از بین رفتن موهای زائد به شمار نمی رود.
 
 افرادی كه موهای زائد دارند، در آینده مستعد رویش مو در خارج از محدوده لیزر هستند. گاه انرژی و حرارت لیزر به رویش مو در محیط های اطراف پوستی كه لیرز در آن انجام شده است، منجر می شود.

این متخصص پوست و مو گفت: ریشه و پیاز مو خاصیتی دارد كه می تواند موهای جدید را ایجاد یا بازسازی كند.

وی افزود: به دلیل خاصیت بازسازی مو، لیزردرمانی درمان قطعی به شمار نمی آید چرا كه ممكن است در كنار پیاز مویی كه از بین رفته است، ریشه جدید ایجاد شود. به بیمارانی كه لیزر درمانی شده اند، توصیه می شود بعد از اتمام دوره لیزر كه عموما شش جلسه (هر ماه یك بار) است، سالی یك یا دو بار تحت لیزر درمانی قرار گیرند.
روشی دیگر:
چگونه موهای زائد را با زردچوبه برداریم ؟
رشد مو و وجود موهای زائد در تمامی انسان ها مشترک می باشد و پس از بلوغ رشد موها در سراسر بدن افزایش می یابد. در این مقاله با روشی جدید شما را آشنا می کنیم که کمک به از بین بردن موهای زائد می کند.
 
نکته :
روش های بسیار برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد مثل : اپیلاسیون ، استفاده از ماسک ها و سایردرمانهای خانگی .. اما شما می توانید با کمک خمیر زرد چوبه از موهای ناخواسته رهایی پیدا کنید.
اثرات مفید خمیر زرد چوبه در حذف موهای زائد:


خمیر زردچوبه دارای یک خاصیت عالی و کاملا گیاهی علاوه بر آنکه باعث تسکین درد می شود پاک کننده مفید برای کبد می باشد. با کمک زردچوبه به راحتی می توانید موهای زائد خود را از بین ببرید وهمچنین برای پوست صورت هم می توانید از آن استفاده کنید… مقدار قند موجود در این مخلوط می تواند به پاکسازی پوست کمک کند از دیگر مواد تشکیل دهنده این خمیر شیر می باشد که باعث نرمی  و صافی پوست می شود.
طرز تهیه خمیر زردچوبه
اول از همه زردچوبه و آب ، به جاي آب از شير هم مي توانيد استفاده كنيد  را به نسبت 1:2 باهم مخلوط کنید و روی حرارت کم قرار دهید آنقدر مخلوط را هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند ، اجازه دهید سرد شود در صورت لزوم می توانید در یخچال خمیر زردچوبه را قرار دهید. مقدار کمی نمک و يا شكر و 1 قاشق غذاخوری آرد را به خمیر خود اضافه کنید.
روش استفاده
ابتدا مقداری آرد ذرت را ه مناطقی که می خواهید پاکسازی کنید بزنید ، سپس لایه ای نازک از خمیر را در جهت رشد مو روی قسمت مورد نظر پخش کنید ، و آن را با یک تکه پارچه تمیز بپوشانید بعد از 15 دقیقه خمیر جذب پوست می شود سپس پارچه را بردارید و پوست را با آب گرم بشویید این روش را 2 بار در هفته تکرار کنید تا زودتر به نتیجه موردنظر برسید.
این روش معمولا در هند استفاده می شود که یک اثر عالی در حذف موهای زائد دارد بر خلاف دیگر روش ها می توانید 1 بار از این روش هندی استفاده کنید و شاهد درد کمتر و نتیجه بهتر باشید.

هيرسوتيسم چيست و چرا ايجاد مي ‌شود؟موهای زاید و راههای درمان آن
هيرسوتيسم يا پُر مويي، رويش بيش از اندازه موها در صورت يا بدن زنان است البته در جاهايي كه بيشتر مردها در بدنشان مو دارند، يعني چانه، پشت لب، روي سينه و شكم. اگر چه ممكن است پرمويي در مردان هم ايجاد شود، اما در زنان بيشتر آزاردهنده است. اين موها معمولاً ضخيم ‌تر، تيره‌ تر و متفاوت ‌تر از موهاي معمولي هستند.
دلايل آن كدامند؟
پُر مويي به دنبال توليد بيش از حد هورمون‌هاي مردانه ايجاد مي‌ شود. نشانگان تخمدان پلي ‌كيستيك، نشانگان كوشينگ، وجود تومورهاي تخمدان يا غده آدرنال هم ممكن است، موجب بروز پُر مويي شود. بعضي از داروها مانند قرص‌هاي ضد بارداري، داروهاي استروئيدي و هورموني هم ممكن است سبب بروز پُر مويي در زنان شوند. همچنين پُر مويي ممكن است، ارثي باشد.
چه زماني بايد شروع به درمان کرد؟
در صورتي كه رويش‌ موهاي زائد ناگهاني باشد يا به مقدار زياد روي صورت يا گردن باشد و يا همراه با بروز ساير علايم مانند جوش ، قاعدگي‌ نامنظم، ضخيم شدن صدا و افزايش توده ي عضلاني باشد، حتماً بايددرمان را آغاز کرد.
درمان آن چيست؟
توليد هورمون‌هاي زياد به همراه عدم تخمك‌ گذاري ممكن است در زنان ايجاد شود. بنابراين در صورتي كه مبتلا به اضافه وزن يا چاقي هستيد، حتماً وزن خود را كاهش دهيد.
كاهش وزن، ميزان ترشح هورمون‌هايي كه سبب‌ رويش موهاي زائد مي ‌شود را كاهش مي ‌دهد.
ساير روش‌ها براي حذف يا كاهش رويش مو روي صورت يا بدن شامل موارد زير است:
* قرص‌هاي ضد بارداري به ميزاني كه پزشك توصيه مي‌ كند، در درمان پُر مويي مؤثر است. گاهي استفاده از داروهاي كاهش ‌دهنده تستوسترون (هورمون‌ مردانه) لازم است.
* در صورتي كه هيرسوتيسم در شما خفيف است و مشكلات هورموني خيلي جدي نيست، نيازي به درمان وجود ندارد. گاهي با استفاده از تراشيدن، مي‌ توان موهاي زائد را از بين برد. تراشيدن روشي آسان و ايمن براي از بين بردن موهاست، اما نكته‌اي كه در تراشيدن بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است كه پوست در حين تراشيدن ممكن است صدمه ديده و ملتهب شود. در صورتي كه پوستتان التهاب پيدا كرد، در جست ‌وجوي روش درماني ديگري باشيد.
جالب است بدانيم تحقيقات دانشمندان در تركيه نشان مي ‌دهد، نوشيدن چاي نعناع به كنترل رشد غيرطبيعي مو در زنان كمك مي ‌كند. به گفته اين محققان، مصرف چاي نعناع موجب كاهش هورمون مردانه تستوسترون آزاد يا فعال در خون شده و چند هورمون زنانه را در بدن افزايش مي‌ دهد. نوشيدن دو بار در روز چاي نعناع، سطح هورمون‌هاي مردانه را كه موجب رويش موي زائد و غيرطبيعي روي شكم، سينه و صورت زنان مي ‌‌شود، كاهش مي ‌دهد.
به اعتقاد پژوهشگران تركيه، نعناع متابوليسم هورمون‌هايي مانند تستوسترون را تحت تأثير قرار داده و يا به طور مستقيم بر هورمون مردانه اثر مي ‌گذارد.
بسياري از پزشكان براي درمان رويش غيرطبيعي مو، اغلب از دارو براي كاهش سطح هورمون‌هاي مردانه در بدن استفاده مي‌ كنند. در اين تحقيقات آمده است كه نعناع مي ‌تواند يك درمان جايگزين براي داروهاي شيميايي باشد.
* گاهي براي تخريب فوليكول‌هاي مو از ليزر استفاده مي ‌شود. اين كار از رويش دوباره مو نيز جلوگيري مي‌ كند. براي اطمينان از تأثير ليزر، اين كار در چند جلسه و براي چند هفته انجام مي ‌شود، البته ممكن است، ليزر به طور دائم و هميشگي از رويش موها جلوگيري نكند.
اين كار هزينه زيادي دارد و بايد به وسيله متخصص ماهر انجام شود. از عوارض جانبي اين روش درماني، قرمزي، تيره شدن يا روشن شدن پوست محلي است كه روي آن ليزر انجام شده و گاهي نيز باقي ماندن آثار زخم است.
* گاهي پزشكان داروهايي به نام داروهاي ضد آندروژن را براي كنترل ترشح هورمون‌هاي مردانه توصيه مي‌ كنند. اين داروها معمولا حداقل به مدت سه تا شش ماه طول مي ‌كشد تا تأثير بگذارند. اين داروها، رويش موهاي جديد را كاهش مي‌ دهند اما احتمال اينكه ميزان موهاي قبلي را كاهش دهند، كم است.
* تجويز بعضي كرم‌ها كه روي صورت و چانه استفاده مي ‌شود هم از ديگر روش‌هاي درماني است. اين كرم‌ها رشد فوليكول‌هاي مو را كند مي‌ كنند و اثرات آن چهار تا هشت هفته بعد از شروع درمان ديده مي‌ شود. به خاطر بسپاريد كه نبايد توقع داشته باشيد كه درمان، سريعاً تأثيرات خود را نشان دهد. بعضي از اثرات دارو‌ها را نمي‌ توان به سرعت مشاهده كرد و ممكن است، چند هفته طول بكشد تا دارو تأثيرات خود را نشان دهد. نكته مهم در درمان پُر مويي آن است كه به دقت به توصيه‌هاي پزشك معالج خود توجه كنيد.
پُرمويي و بارداري
حاملگي مي ‌تواند به ‌طور هم زمان رشد موها را افزايش دهد و به دوره‌هاي رشد مو و ريزش آن منجر شود. بارداري در بيماراني كه دچار پرمويي هستند، به طور طبيعي ادامه مي ‌يابد، اما در بيماراني كه دچار تخمدان‌هاي پر از كيست هستند و قبلاً دچار قاعدگي نامنظم بوده‌اند، خطرناك است. در صورتي كه براي درمان پُرمويي دارو مصرف مي‌ كنيد و مي‌ خواهيد باردار شويد، حتماً بايد داروهاي خود را قطع کنيد و با پزشك ‌تان مشورت نماييد.



مطالب مرتبط


بخش نظرات این مطلب



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      پشتيباني آنلاين

      پشتيباني آنلاين

        پشتيباني آنلاين
        آمار

        آمار

          آمار مطالب آمار مطالب
          کل مطالب کل مطالب : 40
          کل نظرات کل نظرات : 1
          آمار کاربران آمار کاربران
          افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
          تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

          آمار بازدیدآمار بازدید
          بازدید امروز بازدید امروز : 1
          بازدید دیروز بازدید دیروز : 0
          ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
          ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 0
          آي پي امروز آي پي امروز : 0
          آي پي ديروز آي پي ديروز : 0
          بازدید هفته بازدید هفته : 1
          بازدید ماه بازدید ماه : 10
          بازدید سال بازدید سال : 329
          بازدید کلی بازدید کلی : 2209

          اطلاعات شما اطلاعات شما
          آی پی آی پی : 18.220.71.71
          مرورگر مرورگر :
          سیستم عامل سیستم عامل :
          تاریخ امروز امروز :
          تبادل لینک هوشمند

          تبادل لینک هوشمند

            تبادل لینک هوشمند

            برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مطالب پزشکی و سلامت و آدرس wikiteb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






            خبرنامه

            خبرنامه

              براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



              آخرین نطرات کاربران

              آخرین نطرات کاربران

                تبادل لینکتبادل لینک - سلام دوست عزیز اگر با تبادل لینک موافق هستید وب مارو لینک کنید و از قسمت تبادل لینک اتومات لینک خود را ثبت کنید نیاز به تایید هم ندارد با تشکر - 1394/3/6

                درباره ما

                  ویکی طب
                  به ویکی طب خوش آمدید.

                کلیه ی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به ویکی طب بوده و کپی برداری از آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
                قالب طراحی شده توسط: تک دیزاین و سئو و ترجمه شده و انتشار توسط: قالب گراف